09 sierpnia 2010

Patisony





MAłe patisony -wiadomo umyć..Poukładac w słoiczki.Do każdego dać pare ziarenek gorczycy,pieprzu,gałązka kopru i ze 3 plasterki cebuli.zalewę ugotować - 12 szklanek wody,1,5 szklanki octu 10% cukru okolo 12 dag, soli okolo 9 dag i 2 listki laurowe.zalewę ugotować i zalać sloiczki.pasteryzować 15- 20 minut.Pychotka

8 komentarzy:

  1. Nigdy nie jadłam patisonów ... ;-))

    OdpowiedzUsuń
  2. hmmm jak dostanę takie małe patisonki to spróbuje je zrobić.. Ja jeszcze nie jadłam patisonów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wspaniałe wyglądają te twoje przetwory. Ach schrupałabym takiego patisonka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kiedyś uprawiałam patisony (inne dyniowate też) ... chyba w przyszłym roku znowu się za nie wezmę ... są pyszne!
    Skorzystam z Twojego przepisu ... dziękuję:)

    OdpowiedzUsuń
  5. niezuwazyłam w sprzedazy... ale orzepis warty zapamiętania

    OdpowiedzUsuń
  6. Ukochane przez moją Mamę - kiedyś robiłyśmy hurtowo( jak była działka )-teraz to tylko kupne .

    OdpowiedzUsuń

Witam -dziękuję za odwiedziny .Monika..