Napiekłam Wam chlebka ...Zapraszam serdecznie .Licznie odwiedzacie strone z candy -urodzinowym .Ciesze się bardzo .wieczorkiem 17 maja zrobie losowanko.powodzenia.
Przepis tak oczywiście ..hihih 100 kg mąki .6 wiader wody .,15 kg drożdży.10 kg kwasu.1,8 soli...wszystko wsypujemi do mixera XXL. czyli do mieszałki .i przez 20 minut sie wyrabia ciasto...nastepnie dzielimy na kawalki o wadze 0.8.formujemy .troszke chlebek czeka i rosnie w koszyczkach ,potem sadzimy do piecyka .i 40- 50 minut pieczemy.smacznego
Jak tak spojrzałam na Twój chlebek, to zaraz mi się przypomniały czasy jak na obozie sportowym wymykaliśmy się w nocy do piekarni po cieplutki chlebek, a ta skórka pychotka :).
Rewelacyjny chlebuś!
OdpowiedzUsuńA przepisik dostaniemy? :]
OdpowiedzUsuńCzy ten chleb pieczony? Ci piec na czarną godzinę? Pozdrowienia z Austrii.
OdpowiedzUsuńPrzepis tak oczywiście ..hihih 100 kg mąki .6 wiader wody .,15 kg drożdży.10 kg kwasu.1,8 soli...wszystko wsypujemi do mixera XXL. czyli do mieszałki .i przez 20 minut sie wyrabia ciasto...nastepnie dzielimy na kawalki o wadze 0.8.formujemy .troszke chlebek czeka i rosnie w koszyczkach ,potem sadzimy do piecyka .i 40- 50 minut pieczemy.smacznego
OdpowiedzUsuń1,5 kg drożdży ..a ja napisałam 15 kg..
OdpowiedzUsuńświetny mega przepis hihihi. :) Chlebek uwielbiam tki jeszcze cieplutki i pachnący, Prosto z piekarni:)
OdpowiedzUsuńJak tak spojrzałam na Twój chlebek, to zaraz mi się przypomniały czasy jak na obozie sportowym wymykaliśmy się w nocy do piekarni po cieplutki chlebek, a ta skórka pychotka :).
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają te chlebki :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń